dijous, 14 de novembre del 2013

Tot malament

Sacromonte Kings 29 - Sigaltas 31

A l'espera de saber el resultat de la reclamació que Sacromonte va interposar per les irregularitats del partit contra Virgen del Coro, els kings s'enfrontaven a un altre equip desconegut: Sigaltas. Desconegut però força potent, ja que venien de perdre per la mínima amb Labios i Grillos. Però els kings es presentaven amb una banqueta plena d'efectius i amb moltes ganes de fer-ho bé. Semblava que seria un partit divertit. Però no va ser així.

Els kings van començar fallant cistelles fàcils i Sigaltas va aprofitar per agafar un petit avantatge de 0-3. Sacromonte va respondre com sempre: a base de defensa. Això els va permetre donar la volta al marcador i acabar el quart pel davant 7-6. Però la manca d'encert començava a ser força preocupant. Aquest seria un partit de molta feina.

El segon quart va començar amb un parcial de 0-8, que posava pel davant a Sigaltas 7-14. Els kings continuaven fallant cistelles molt senzilles i el rival ho estava aprofitant. L'entrada del Cesc i del Jac a pista va marcar la reacció dels kings. Sacromonte tornava a entrar al partit: 14-16. Però els kings no van saber rematar la feina a les darreres jugades del quart i van marxar al descans amb un marcador desfavorable de 14-17. Marcador d'infantils.

A la represa els kings van sortir disposats a guanyar el partit. De seguida van imposar el ritme de joc que més els hi convenia. La gran defensa de l'Andrés van anul.lar al base rival i va permetre els primers contraatacs i un parcial de 6-0, que tornava a posar a Sacromonte pel davant al marcador: 20-17. Sigaltas va respondre endurint la seva defensa. Això va igualar el joc. Però els kings continuaven dominant al marcador i aconseguien un màxim avantatge de 29-23. Tot semblava controlat, però al darrer minut va arribar la jugada més surrealista que jo recordi. Amb possessió per Sacromonte la taula va cantar 20' però tothom va entendre 5'. Tots dos equips van encadenar una série de ràpids llançaments a cistella sense éxit. Ningú acabava d'entendre que estava passant. Aquells 5' no s'acabaven mai. I just quan semblava que el temps estava esgotat, Sigaltas van tenir la fortuna d'encistellar i retallar distàncies al darrer segon: 29-25.

Aquesta esbojarrada jugada va marcar el que seria el darrer quart. Tots dos equips van tornar a pista massa accelerats. Les errades es succeïen a una i altra banda. El joc es va convertir en un festival de desencerts. I l'arbitre no va voler ser menys i es va unir a la festa. Amb 29-28 al marcador, el col.legiat va decantar totes les seves decisions cap a la banda de Sigaltas. Tot i això, el marcador no es va moure fins a la darrera jugada on la fortuna va tornar a donar l'esquena al kings, que van veure com un triple sobre la botzina de Sigaltas decidia el partit: 29-31. I a cascarla!

Tot i que l'actuació arbitral ens va perjudicar, amb un 32 de valoració global no es pot guanyar  cap partit. 0 de 10 en triples. 11 de 40 en tirs de 2. I 7 de 14 en tirs lliures. Absolutament negats de cara a cistella: 11 de 50 en tirs de camp!!! L'única dada positiva va ser el balanç de 24/13 en pilotes recuperades. I és que només la magnífica defensa va mantenir als kings al partit. Tan sols l'Andrés va estar al seu nivell habitual i es va convertir en el KMI del partit amb 13 punts de valoració.

El partit proper contra Ho Sen Team podria marcar la tarjectòria de Sacromonte de cara a classificar-se pels paly-offs. Sisla!

Parcials: 7-6 / 7-11 / 15-8 / 0-6