dilluns, 19 de novembre del 2012

Un partit quasi bé perfecte

Sacromonte Kings 74Universitat Internacional de Catalunya 44

Els kings s'enfrontaven aquesta vegada a un perfecte desconegut. Un dels nous equips d'aquesta temporada. A primera vista, i mirant la classificació, UIC semblava un rival fàcil. No havia guanyat cap partit i alguns fins i tot els havia perdut de pallissa. Però ja sabem que els kings son especialistes en fer bons als equips més dèbils...

En un atac d'entrenador el Jac va ordenar un 5 inicial amb tots els homes alts a pista. Per acollonir al rival, suposo. I l'invent va funcionar. En part. La superioritat de Sacromonte a la pintura era total. Però en defensa els kings patien molt per aturar als tiradors exteriors. Un triple d'UIC que deixava el marcador 11-10 va engegar totes les alarmes. Sacromonte es va deixar d'experiments i va posar a pista al Jac i al Riki per equilibrar una mica l'equip. Triple del Jac, cistella de Riki i tot va tornar a la normalitat. 14-12 al marcador i preocupació a la banqueta.

Al segon quart, amb una formació més clàssica a pista, Sacromonte va tornar a ser un equip més reconeixible. Els homes exteriors van començar a anotar i la defensa rival es va veure obligada a obrir-se més. Desgraciadament aquesta superioritat en el joc no es va veure reflectida al marcador. Els kings fallaven tirs ben senzills sota cistella i no acabaven de marxar al marcador. Però l'equip continuava defensant a un gran nivell, i sense haver de recórrer a les faltes. I aquesta feina havia d'acabar donant el seu fruit tard o d'hora. Un triple de Riki al final del quart donava als kings un màxim avantatge de 33-26. Poc premi pels mèrits dels kings.

A la repressa, i amb el canyells ja ben escalfats, els kings van sortir disposats a trencar el partit. Amb una gran defensa 2-3 i tot l'encert exterior que els hi havia mancat a la primera part, els kings van signar un parcial de 17-4 que va deixar al rival sense capacitat de resposta. De ben poc li va servir a UIC demanar un temps mort. Els kings estaven llençats i ja ningú no els podia aturar. Sacromonte va signar el seu millor quart en el que va de temporada i deixava el partit decidit amb un clar 58-34.

Al darrer quart els kings tampoc van abaixar el ritme. El Riki, el Jac i sobretot el Dieguito es van encarregar de continuar apretant al rival en defensa i de castigar-lo amb penetracions i tirs exteriors. Al final 74-44 en un dels partits més complets que jo recordi de Sacromonte. 23 assistències, 49 rebots (13 dels Gus), i 4 taps, deixen ben a les clares la intensitat defensiva que van mostrar els kings en aquest partit. I només la increïble manca d'encert en tirs de 2 de les torres bessones (5 de 21) va impedir que el resultat fos encara més abultat. Però això paios, es cura entrenant. Així que ja sabeu!

Confirmada la gran progressió de l'equip ara toca no baixar la guàrdia davant del proper rival, un vell conegut de la lliga: 300. Sisla!

Parcials: 14-12 / 19-14 / 25-8 / 16-10