dilluns, 14 de gener del 2013

El partit perfecte

Sacromonte Kings 79 - Los Labios 52

Hi han dies que sembla que a un equip tot l'hagi de sortir rodó. Tant és que s'enfronti al lider imbatut. Tant és que el rival sigui la seva bèstia negra particular. O que aquell dia jugui sense el seu home franquícia. És com si els seus jugadors estiguessin en un estat de gràcia tal que tot el que proven els hi surti rodó. I això és el que li va passar a Sacromonte al primer partit de la segona fase.

Semblava que Los Labios volien marcar distàncies de seguida i van començar anotant un triple. Però aquest 3-0 va ser el seu únic avantatge al marcador en tot el partit. A partir d'aquí Sacromonte va ser un equip impossible d'aturar. Una gran solidesa defensiva (només 9 punts encaixats) i un atac molt fluït (liderat per un Ustrell espectacular) permetien als kings pràcticament doblar l'anotació rival al final del quart: 17-9

El segon quart va ser tot un recital anotador. Labios va recórrer als triples per provar d'escurçar diferències. Però Sacromonte va respondre amb les mateixes armes i a va afegir un punt d'intensitat defensiva. A la inspiració anotadora del Jac i el Dani (6 triples entre tots dos) es va sumar una defensa que obligava a Los Labios a anotar només tirs lliures. Les diferències a favor de Sacromonte es van anar eixamplant fins arribar al 45-25 al final de la primera part.

45 punts a la mitja part posava el partit a 90 punts i Los Labios van decidir que havien d'apretar molt més en defensa si volien tenir alguna opció de victòria. Els kings no es van deixar intimidar i van premar encara més els seus marcatges. El joc s'anava fent cada vegada més i més trabat. Los Labios pressionaven a l'arbitre a cada jugada. Però els kings van aconseguir mantenir les diferències dirigits per un Andrés molt actiu i un Dani senzillament magistral.

El darrer quart Los Labios van tirar d'intensitat per escurçar distàncies: 70-52. Però un triple del Dani i un parell d'accions brillants del Cesc van tancar el partit, i van fer perdre els papers a uns Labios que van acabar desquiciats amb una tècnica, una desqualificant, i negant-se a jugar la darrera possessió. Al final 72-59 en el que probablement va ser el millor partit dels kings en el que portem de temporada. Tota una lliçó de bàsquet.

Bon equilibri defensa-atac (44 rebots totals). Uns tiradors en estat de gràcia (11 de 20 en triples). Gran intensitat de joc (15 pilotes recuperades i 18 assistències). I només 52 punts encaixats enfront d'un dels millors equips de la lliga. Aquest és el camí a seguir! Sisla!

Parcials: 17-9 / 28-19 / 15-10 / 18-14