divendres, 25 de novembre del 2011

Lliga de 2?

Comença el TOP12! I un any més els Sacromonte Kings estaràn entre els millors. 5 anys consecutius mantenint aquest nivell és una fita per estar orgullosos (pensem que equips com Ho sen team, no poden dir el mateix). Com diu el Pep referint-se a les fases finals de les competicons "l'important és ser-hi, desprès la consecució de títols es decideix per detalls".

Aquí va un petit anàlisi dels equips presents aquest any a la fase final:

Els favorits: Sens dubte, crec que aquest any són Ho Sen Team i Labios. Tots dos amb equips molt complets i forts físicament, i amb cracks que marquen la diferència quan arriben les fases finals. Això si, si en algun partit els falta algún dels homes decisius poden perdre algun que altre partit en la lligueta, esperem tenir sort contra ells!

Els hístorics que juguen de memòria: Grillos i Hostafranchs, són dos equips que fa molts anys que juguen junts, s'entenen a la perfecció, i els seus detalls de veterania els fan ser altament competitius. Sense estar 100% concentrats la victòria contra ells és impossible.

La qualitat amb alts i baixos: UTE Basquet i Amigos de Los Arbitros, tenen plantilles amb molta qualitat, amb jugadors capaços de fer de tot (recordem que Amigos de los arbitros va ser l'únic equip capaç de guanyar els campions de l'any passat). No obstant, són equips irregulars, que molts cops tenen baixons que cal aprofitar. La constància ens pot donar la victòria sinó tenen el seu dia.

Els nous al TOP12:

AVI Sonora: Un equip veterà també a la lliga, dels que imposen el seu ritme, normalment lent i estàtic. Que fa la pinta que s'han reforçat aquest any (van aconseguir guanyar a Grillos a la fase previa).

Wild Pea: Nous aquest any a la lliga, però també bestant veterans. La victòria que vam aconseguir contra ells va ser producte d'un partit amb molta concentració. Però estar clar que tenen bon tir exterior i que els partits contra ells seran igualadissims.

Grup Xiroi: Capaços d'aconseguir derrotar Hostafranchs en la fase previa, fa la pinta que aquesta gent també són un dels equips veterans que juguen de memòria, més aviat estàtic però amb un joc molt tàctic.

CB Lo Peor: Si aquest any volem optar a ser l'equip amb millor defensa, ens ha sortit un competidor clar. Fa la pinta que CB Lo Peor és un equip d'aquells durs, durs, en que cada basquet que aconseguim contra ells valdrà el seu pes en or.

Tutankamon: Un històric de la lliga també, dels que no abaixen el ritme en cap moment. Que supleixen la manca de pivots alts amb intensitat en el bloqueig del rebot, amb alguns bons tiradors exterios i bona circulació de pilota. Serà el derbi entre els dos equips que viuen més el basquet, i de forma més sana, de la lliga (i amb els dos millors blogs). Seràn partits macos segur.

En definitiva, una lliga en que, a excepció d'Ho sen team i Labios, podem guanyar contra tothom i alhora perdre contra tothom. No hi haurà partits fàcils.