dimecres, 16 de novembre del 2011

Concentradíssims

Sacromonte Kings 56 – NYBA 40

Després de la desfeta de l'anterior jornada contra els més que probables guanyadors d'aquesta lliga els Kings no tenien una altra opció que guanyar si volien assegurar-se el segon lloc de grup. I tenint en compte els enfrontaments de la temporada passada (una victòria i una derrota) l'enfrontament amb els NYBA prometia ser força igualat.

Això es va notar de seguida. Tots dos equips encadenaven un munt d'errades producte dels nervis i de la precipitació: allò era un festival de passades sense destinatari i de boles perdudes. I no va ser fins a mig quart que els paios van aconseguir imposar el seu joc. Dos triples consecutius de un Andreu força inspirat, i dues cistelles d'un Ander molt dominador a la pintura, van servir als Kings per obrir una escletxa que al final del partit va resultar definitiva (15-4).

A l'inici del segon quart vam encaixar un parcial de 0-4 de sortida, però allò va ser només un miratge. Els Kings estaven molt ficats al partit i liderats per un Marc força inspirat i per un Andrés que estava a tot arreu, no només van recuperar el parcial en contra si no que van arribar al final de la primera part amb un marcador força contundent de 30-15.

El coach va ordenar una defensa mixta al seu home més decisiu per provar de col.lapsar el joc d'atac de NYBA i per facilitar el rebot defensiu. I va resultar. Tot i els esforços del rival, la defensa dels Kings i les aportacions del Mac, l'Ander i el Marçal en atac, van permetre arribar a un màxim avantatge de 40-21. El partit s'havia trencat i només un petit col.lapse en atac als darrers minuts va fer que el  rival pogués escorçar una mica les distancies: 42-28

Arà calia jugar amb una mica de cap i sobretot administrar els esforços, per que a l'equip se'l veia una mica cansat. NYBA va sortir a cremar les naus i gràcies a la pressió defensiva i a un parell de triples va aconseguir apropar-se a només 9. Semblava que la victòria perillava. Però els Kings van treure tot el seu caràcter i, un Miku espectacular en defensa (2 taps consecutius!!!) i un Ander imparable en atac que va treure de colleguera a tota la defensa rival, es van encarregar de certificar una victòria molt treballada. Al final, 56-40, un marcador que podia haver estat encara més abultat si haguessin pujat al marcador dues cistelles (una continuada i una dintre de temps) que inexplicablement l'arbitre no va concedir.

La nota negativa, les boles perdudes: 20 boles perdudes per 15 recuperades. La nota positiva: tots els Kings van aportar i cap va tenir valoració negativa.