dimarts, 20 de desembre del 2011

Les dues cares dels Sacros

Sacromonte Kings 46 - Hostafrancs 50

Ahir es va jugar un dels clàssics de la lliga. S'enfrontaven dos dels equips històrics de la competició. D'una banda uns Hostafrancs reforçats en el seu joc interior, i de l'altra banda uns Sacromonte Kings que no acaben de recuperar a tots els seus efectius

Conscients de la dificultat del partit els kings van sortir molt concentrats en defensa i amb una gran fluïdesa en atac. La gran actuació tant del Marçal com de l'Andrés va permetre a Sacromonte distanciar-se al marcador amb un contundent 17-6. I només dues pèrdues consecutives als darrers minuts van permetre a Hostafrancs apropar-se una mica al marcador: 17-11.

El segon quart va ser tota una lliçó defensiva dels kings. El gran treball dels homes alts i la gran defensa sobre els homes exteriors van fer que Hostafrancs només pogués anotar dues cistelles en 10 minuts(!!!). Això, sumat a la bona circulació en atac, va permetre a Sacromonte arribar al descans amb una màxima diferència de 32-18 i signar la que probablement sigui la millor primera part en el que portem de temporada. L'única nota negativa va ser el cop a l'oïda rebut pel Gus que el va deixar estabornit per a la resta del partit.

Tot feia preveure una segona part força còmode pels kings. Però no va ser així. Tot el contrari. Hostafrancs va sortir a per totes i Sacromonte no va saber reaccionar. Desconcertats per un seguit de decisions arbitrals força discutibles els kings van encaixar en 10 minuts pràcticament tants punts com en tota la primera part. I en atac les coses no van anar gaire millor. Amb un joc massa estàtic, la bola va deixar de circular com abans, els tirs van deixar de ser còmodes, i van perdre un munt de pilotes. Tot sumat va fer que els kings signessin el pitjor quart de la temporada (5-14) i que veiessin com el seu avantatge es reduïa considerablement: 37-32.

Ara la dinàmica del partit la portava Hostafrancs. Amb una defensa força pressionant, i amb un gran control del tempo del partit, van tenir prou per imposar-se a uns kings, que tot i que mai van abaixar els braços, van ser incapaços de jugar amb la tranquil.litat necessària per assegurar-se la victòria. La defensa sacra va acabar sent un coladero i va encaixar 18 punts(!!!). Mentre que en atac només l'Ander i el Marçal van mantenir el tipus.

Al final derrota per 46-50 i la amrga sensació de que s'havia deixat escapar un partit que estava més que guanyat.