divendres, 2 de desembre del 2011

De percentatges i pèrdues

Sacromonte Kings 53 - C.B. Lo Peor 54 (prórroga)

Com es pot comprovar al marcador final el de ahir va ser el partit més disputat que mai han jugat els Kings. Empat al final del temps reglamentari i pròrroga que es decideix només d'un punt. Ba-lun-cest en estat pur.

Des del primer minut tots dos equips van sortir decidits a guanyar. Cadascú amb les seves armes. Els Kings amb defensa 2-3 i sortint amb velocitat, i els C.B. Lo Peor amb defensa individual i buscant penetracions directes. El intercanvi de cistelles es va traduir en el 15-12 al final del primer quart.

A la represa C.B. Lo Peor van sortir disposats a no concedir cistelles fàcils. Totes les accions en atac eran aturades amb falta, i els Kings van haver d'anar fins a 5 vegades a la línia de tirs lliures, amb percentatge d'encerts del 40%. Això, sumat que el Marc es va veure obligat a deixar el partit per culpa d'una capsulitis va impedir que la gran defensa dels Kings es veiés reflexada al marcador: 24-22

Al tercer quart C.B. Lo Peor va continuar amb la mateixa tàctica, però centrant els seus esforços en aturar a l'Ander "por lo civil o por lo militar". I ho van aconseguir. Sobretot gràcies al sorprenent canvi de criteri de l'arbitre, que de cop va semblar com si s'hagués empassat el xiulet. I com acostuma a passar en aquestes situacions, l'equip que pateix el joc brut, a sobre rep unatécnica quan protesta. Aquesta arbitrarietat va permetre a C.B. Lo Peor mantenir-se al partit, quan el més normal, vist el joc desplegat, hagués estat que la diferència fos molt més ample que el 43-39 amb el que es va arribar al final del quart.

Al darrer periode, tot i jugar contra un rival crescut i contra un un arbitratge que se'ls havia girat de cul, els Kings van mantenir l'avantatge de 4 punts fins al darrer minut del partit. Però una gran pressió del rival a tota la pista, sumada al fet de no disposar d'un base pur per pujar la bola, es van traduir en dues pérdues de bola que van portar el partit a la pròrroga.

El Kings havien deixat escapar una victòria que tenien a l'abast. I mentalment això els hi va passar factura. Els primers minuts de la prórroga van ser un absolut desgavell. 3 pérdues de bola consecutives els posaven 4 avall. Però aquest equip no es dona mai per vençut. Dues grans defenses van permetre a l'Ander jugar-se un triple que hauria pogut donar la victòria als Kings. No va entrar de ben poc. El rebot el va agafar el Marçal, que va rebre falta quan anava a llençar. Dos tirs. Si els ficava empatava el partit. Va ficar el primer. Va llençar el segon i va fallar. Rebot llarg i final de partit: 53-54.

Va ser una derrota amb regust amarg. Però amb una part positiva: tot i les baixes, tot i la duressa del rival, i tot i l'arbitratge, l'equip va plantar cara fins al darrer segon, i va tener la victòria al seu abast. I a més tenim un munt de lesionats que es moren de ganes per ajudar a l'equip. De fet ahir, er tito Aleix, tot i no vestir-se de curt, ja va fer la seva aportació provocant que li pitessin una técnica per protestar. Je,je,...

Proper partit, dimarts 13, a les 22:15h, contra Grup Xiroi.