divendres, 16 de desembre del 2011

Rebots vs precipitació

Sacromonte Kings 49 - Grup Bàsquet Xiroi  43

El partit pintava fàcil. Massa fàcil i tot. GBX es presentava amb només quatre jugadors mentre que els sacro recuperàven al Gus i al Tito Aleix. Els kings, fent gala de la seva classe i d'un esperit esportiu dine del Baró de Coubertain (perdoneu però algú ho havia de dir) no van voler aprofitar-se d'aquesta superioritat i van decidir començar el partit quatre contra quatre. Un bonic gest que els hi va costar un parcial en contra de 2-8. I és que aquest equip, son tant bones persones, que quan se saben superiors no son capaços d'anar a fer mal.

Sort que el rookie dels Sacro encara no ha tingut temps de contagiar-se dels antics vicis jugoplàstics i va sortir a la pista decidit a guanyar el partit. Ell solet es va encarregar de donar la volta al marcador amb quatre cistelles (una d'elles triple). La seva actuació, juntament a la gran aportació, tant en atac com en defensa del Tito Aleix, van servir per col.locar un contundent parcial de 16-4 que deixava el marcador en 18-12 al final del primer quart.

Tot i la reacció els kings no acabaven d'espavilar. Mancats d'encert en atac, i amb una defensa que només podia aturar al rival a base de faltes, van encaixar un parcial en contra de 2-7. Sort que els jugadors de GBX no estaven gaire encertats des de la línia de tirs lliures (1 de 6), si no, la desfeta podia haver estat escandalosa. Amb el partit de nou igual.lat els kings es van posar per fi les pil.les. Intensitat en defensa i velocitat en atac van ser la clau per arribar al descans amb un còmode avantatge de 32-23. Tocava rematar la feina.

I tot feia pensar que Sacro ho faria. Els primer minuts van mantenir l'avantatge gràcies a l'intercanvi de cistelles. Però de cop, i sense cap explicació, els kings van tornar a caure en la ja mítica "pàjara" del tercer quart. Es van desendollar totalment del partit i van permetre que GBX s'apropés al marcador oferint la seva pitjor cara: defensa nul.la i col.lapse en atac. Només la bona feina del Marc va permetre a Sacro arribar al final del quart pel davant al marcador: 40-39.

Si els kings volien guanyar s'havien de tornar a ficar al partit. I ho van fer. Gràcies a una gran defensa, que només va permetre a CBX una cistella(!!!) al darrer quart, i a un Ander força encertat de cara a canasta, es va arribar al final del partit amb un marcador de 49-43. Va ser un partit guanyat a base de intensitat i de lluita (39 rebots en total), i que només va perillar per culpa de la precipitació (21 boles perdudes!!!). Confiem que el retorn del Jac i del Dani serveixi per donar a l'equip la pausa necessària per guanyar a uns vells coneguts: Hostafrancs.