dilluns, 27 de febrer del 2012

Els números no ho son tot

Sacromonte Kings 73 - A.V.I. Sonora 63

Quan els Sacros signen aquest números és impossible que puguin perdre un partit: 73 punts, 56 rebots, 20 assistències, 15 pilotes recuperades i sobretot uns estratosfèrics 105 punts de valoració.

Podríem parlar dels 24 punts i 14 rebots de l'Ander, dels 14 punts i 16 rebots del Gus, o dels 18 punts i 6 assisténcies del Jac. Però no. No només va ser qüestió de números. Va ser qüestió d'actitud. De ganes de guanyar. De anar per feina. I de lluitar totes i cadascuna de les boles.

El kings es van posar de seguida pel davant gràcies a un parcial favorable de 6-0. Però inexplicablement van començara a fallar tot el que llençaven. Això va permetre a A.V.I. protagonitzar una remuntada espectacular que deixava el marcador amb un 12-15 final que no feia justícia al joc de Sacromonte.

Als 3' del segon quart, A.V.I. aconseguia el seu màxim avantatge 12-20. Però el treball de desgast dels Sacros poc a poc donava els seus fruits. L'Ander va començar el seu recital particular des de la pintura. I quan la defensa d'A.V.I. es va tancar per provar d'ofegar el seu joc va aparèixer el Jac des de la línia de 3 per acabar de rematar la feina. Resultat: 31-30 al descans i canvi a la dinàmica del partit.

A la represa els kings van continuar molt intensos tant en defensa com en atac. Els domini sota els taulells era aclaparador i no permetia segones opcions als rivals. Això sumat a l'encert en atac va permetre a Sacromonte anar ampliant minut a minut el seu avantatge fins a arribar al 58-48 al final del tercer quart.

Al darrer període A.V.I. va sortir disposat a guanyar el partit "por lo civil o por lo militar" i gràcies a la seva intensitat (i a una certa permissivitat arbitral) van signar un parcial de 11-2 que deixava el marcador en un ajustadíssim 60-59. Començava un nou partit. Tocava tirar de FUAAA!

D'aquí al final el partit va pujar en intensitat. Tots dos equips es vam emprar a fons. Els Sacros van apretar tant en defensa que només van concedir 4 punts al rival, i tots de tirs lliures. Cortocircuitat el seu atac, A.V.I. va provar d'aturar l'allau sacro a base de faltes, però res. Els kings es van imposar 73-63 en un partit molt treballat i van poder dedicar la victòria al seu company Marçal que acabava de sortir del quiròfan.

Partits com aquest son els que han de marcar la línia a seguir de cara a la segona volta si volem aspirar als play-offs. Sisla!