dimarts, 7 de febrer del 2012

La táctica del conejo

Sacromonte Kings 49 - C.B. Tutankamon 46

El de ahir era un partit especial pels Sacromonte Kings. Primer per que Tutankamon és un clàssic de la lliga amb el que des de sempre hem tingut molt bon rotllo (potser per que també son uns bojos del bàsquet). Segon per que l'equip venia d'una gran actuació enfront dels actuals campions. I finalment per que calia trencar la ratxa negativa d'una puta vegada!

Els kings arribaven al partit amb les baixes de darrera hora de l'Andrés i del Marc (un dels destacats del darrer partit), i amb l'Ander i l'Andreu desapareguts. Per contra Tutankamon es presentava amb la banqueta plena. Amb només 2 canvis, però amb la presència del Dani a la banqueta, l'equip va sortir amb una idea al cap: tocava fer la "táctica del conejo" del Manel Comas.

De sortida, els kings, amb el Jac com a director d'orquestra, van aconseguir controlar el tempo del partit. Els Sacros trencaven amb certa facilitat la defensa 3-2 de Tutankamon i només la manca d'encert de cara a cistella els hi va impedir marxar per davant al marcador. El Dani va demanar temps per provar d'asserenar els ànims i aconseguir situacions de tir més clares, però la punteria dels kings no millorava i van arribar al final del quart amb un desavantatge de 6-12.

Tot i la frustració per les ocasions desaprofitades els kings van continuar defensant a mort i van ofegar totalment l'atac rival. Això, sumat a les aparicions del Gus i del Riki, van permetre als Sacros posar-se pel davant al marcador amb un parcial espectacular de 15-4. Però dos triples finals de les mòmies els van permetre marxar amb un mínim avantatge al descans: 21-22.

A la represa les forces es van equil.librar. Tutankamon va perdre 2 jugadors per culpa del grec aquell que es diverteix matxacant dits(Kapsulitis) i Sacromonte va sumar 2 efectius amb l'arribada de l'Andreu i de l'Ander. Començava un nou partit.

El tercer quart va ser una lluita de poder a poder. Sacromonte imposava la seva superioritat a la pintura i Tutankamon responia amb tota la seva artilleria des del perímetre. El Jac va veure que calia aturar el tir exterior rival i va demanar una defensa mixta. Però des de la banqueta el Dani va pensar que potser era millor esperar al darrer quart per deixar al rival sense marge de reacció. I els kings van deixar passar els minut fins al 35-37 final.

Era l'hora d'apostar fort. Els tècnics van optar per defensar en caixa+Dieguito. I la jugada els hi va sortir rodona. La gran defensa del Dieguito sobre el canoner de Tutankamon i la intimidació a la pintura del Gus i de l'Ander van aconseguir col.lapsar totalment l'atac de les mòmies. I en atac el Jac tot solet es va encarregar de rematar la feina amb 2 triples consecutius i un 3 de 4 en tirs lliures, que van servir per a sentenciar el partit a favor del kings: 49-46.

La "táctica del conejo" va funcionar a la perfecció. Així que que menys que dedicar-li aquesta victòria al seu inventor. Ànims, sheriff! Et volem recuperat el més aviat possible!