dimecres, 1 de febrer del 2012

Al nivell dels grans

Sacromonte Kings 66 – Labios 68

Els Kings estan a punt a punt de guanyar als líders inbatuts, donant exemple, de bon basket, treball i humilitat; contra uns Labios que van arribar a perdre els papers davant la concentració dels paios.

Partit que pintava difícil, difícil, quasi impossible. Labios contava els seus partits per pallisses, i es presentava com l’únic equip imbatut de la lliga. Els Sacros, encara amb més baixes de les habituals, esfínters incontrolats, maldous, bessons sobrecarregats, pulmons esperant operació, biceps femorals irrecuperables, i qui sap si la por a l’onada de fred siberiana, deixava els Kings amb només 6 efectius. Però qui ha fitxat aquests tios!

Però res va fer atemorir l’equip, i Labios que se les prometia felices, veia com a l’inici 3 basquets consecutius d’en Gus i dos triples d’en Jac deixaven el marcador en un clar 14 – 7 pels paios al minut 5. Labios responia amb una allau de joc, parcial de 0 – 15! I es posava 8 amunt. Però els Kings no afluixaven els braços i un nou triple d’en Jac i 2+1 de l’Andrés deixaven el marcador 20-23 al final del primer quart.

Al segon quart els Sacros van fer un homenatge a Manel Comas (Ànims Manel!), i es van dedicar a la tàctica del Conill. Situar-se uns deu punts avall, donar la sensació que no tens possibilitats de disputar el partit, i esperar el moment.
En Marc s’estrenava amb dos basquets impressionants a la pintura, i Labios començava el seu joc de protestes continues i crits quan rebien la pilota al pal baix. 31-44 a la mitja part.

A la sortida de la segona part, semblava que Labios sentenciava el partit 31-48, màxima diferencia de 17 punts (estàvem en el moment que volia el Miku, fer veure que la bestia estava ferida de mort). Però dos triples consecutius d’en Jac tornaven a revifar els paios, l’Ander començava a entrar en joc, i era imparable a sota, i el Marc tornava a anotar per deixar el marcador 47-57.

Els King tenien el partit on volien, Labios començava a especular. I tota la força que havien guardat els Sacros, durant tot el partit, la treien en l’últim quart amb un parcial de 15-0! Amb un Ander immens, l’Andrés recuperant pilotes a tope, el 7e triple d’en Jac i un nou basquet d’en Montlleó que sumava ja 8punts. 64-64 a falta d’un minut! I Labios perden els papers, cridant a l’esquena d’en Jac en un contraatac en que entrava sòl pq fallés (tècnica segons el reglament que l’àrbitre no va pitar), i sortint en tromba desprès de que el Miku rebés un cop de pilota al cap que el va deixar cao.

Labios guanyava al final de 2, amb una última possessió d’infart, on van aguantar la pilota com si els hi anés la vida (recordant la imatge de Màgic Johnson a l’open McDonalds que els Lakers van guanyar a la Penya de 2).

Regust dolç, en un partit on els Sacromonte Kings van donar una imatge increïble, movent la pilota amb criteri, mesurant els tempos del partit, seleccionant bé el tir, i sobretot donant una imatge impecable de respecte al rival i l’àrbitre; contra un equip, que com diu el Miku són de lo més Pro, i van guanyar amb totes les males arts que van poder.