divendres, 2 de març del 2012

Bipolaritat

Sacromonte Kings 66 - Grillos 70

Ahir els Sacros van oferir les seves dues cares, però aquesta vegada al mateix partit. Desapareguts a la primera part i dominadors a la segona. Si jo fos psiquiatra el meu diagnòstic seria bipolaritat.

Grillos van colpejar primer amb 3 triples de sortida. Sacromonte va respondre ràpidament amb 8 punts. Grillos va tornar a clavar 9 punts consecutius. I Sacromonte aquesta vegada no només no van ser capaços de tornar el cop si no que van encaixar un parcial de 4-9 que deixava el marcador en un preocupant 12-27. 4 triples de Grillos i la preocupant manca d'encert dels Sacros estaven marcant la diferència.

El segon quart va començar amb un nou triple de Grillos i una cistella fàcil que els situava amb 20 punts d'avantatge. Sacromonte va canviar a individual i va aconseguir reduir distàncies amb 8 punts consecutius. Però just quan semblava que es tornaven a ficar al partit, unes passes inexistents i una tècnica per protestar la decisió arbitral, van frenar la reacció sacra. Grillo's va aprofitar aquests moments de desconcert per tornar a ampliar distàncies i obrir una escletxa al marcador que feia molt complicada la reacció dels kings: 26-47.

Incomprensiblement, tot i l'avantatge, a la mitja part la banqueta en ple de Grillo's va assetjar a l'arbitre amb protestes airades. El col.legiat, en lloc d'assenyalar una tècnica com havia fet minuts abans a Sacromonte, es va limitar a deixar passar el temps i a esperar que es calmessin els ànims. Incomprensibles les protestes i incomprensible la disparitat de criteri arbitral (Que voleu, jo no soc Guardiola! A mi no m'importa parlar dels arbitratges)

Esperonats pel que estaven veient els kings van decidir que la segona part no havia de ser un passeig triomfal de Grillos i van sortir decidits a canviar la dinàmica del partit. Un triple de Riki de sortida va ser el senyal que Sacromonte semblava haver estat esperant. A partir d'aquí es kings van ajustar la defensa, van controlar els triples i només van encaixar 10 punts. En atac, l'encert exterior feia que la defensa de Grillo's s'obrís i allò va permetre cistelles fàcils a la pintura. Al final del tercer quart 44-57, i la sensació de que el partit no estava encara decidit.

Restaven 15 minuts i Sacromonte va sortir a morir. Parcial de 6-2. 9 punts per sota. Ràpida reacció de Grillo's amb un triple. Dos atacs fallats pels kings i la distància es va ampliar a 15 punts. Qualsevol altre equip hauria baixat els braços, però Sacromonte pel contrari va continuar lluitant i va clavar un espectacular parcial de 10-0 que els posava només a 5 punts a manca de 2 minuts.

Ara calia aturar el rellotge a base de faltes. I els kings ho van fer. A cada atac Grillo's es veia obligat a anar a la línia de tirs lliures, i en canvi havien de defensar sense faltes per provar de deixar córrer el temps. Així es va arribar al darrer minut amb un marcador de 62-67 i pilota per Grillo's. Falta tàctica i tirs lliures fallats. Pilota pels kings. Bona circulació i cistella de l'Ander. Només a 2.

Tocava defensar sense faltes i provar de robar la bola. Grillo's van fer un atac llarg i van aconseguir una falta just quan s'esgotava la possesió. El pitjor que els podia passar als kings. Grillo's va anotar tots 2 tirs lliures i es van assegurar la victòria: 66-70. Per ben poc.

El partit es va decidir al primer quart gràcies a la eficàcia de Grillo's des de la línia de 3 i a una increible manca d'encert dels kings durant tota la primera part. Només l'actitud "hiper-pro" de Sacromonte a la segona part els va permetre arribar al final del partit amb possibilitats de victòria.

Parcials: 12-27 /
14-20 / 18-10 / 20-13