dimarts, 27 de març del 2012

Reforçats

Sacromonte Kings 67 - Hostafrancs 62

Els kings arribaven al partit justets-justets. Entre baixes i lesions, el únics que no estaven tocats eren l'Ander i el Riki. Un drama! La cosa pintava tant malament que fins i tot el Dani (patrocinador oficial de Sacomonte Kings) va oferir-se com a reforç de darrera hora per reforçar a un equip ple de baixes.

Hostafrancs va començar el partit amb un triple, però els kings van respondre amb un contundent 10-0 gràcies a la gran actuació dels seus homes alts, que dominaven el rebot i anotaven amb certa facilitat. Tot semblava controlat. Però una increíble ratxa d'encert al tir exterior, sumada al mal balanç defensiu dels kings, va permetre als d'Hostafrancs donar la volta al marcador: 15-22. Sacromonte va demanar un temps mort i com a mínim va aconseguir que la diferència al marcador no fos més gran al final del quart: 19-24

Sacromonte va sortir disposat a remuntar i de seguida va empatar a 24. Però Hostafrancs continuava ficant tot el que llençava mentre que els kings van començar a fallar tirs fàcils. Sacromonte va encaixar un parcial de 8-0, que tot i la reacció final els hi va soposar arribar a la mitja part amb un 30-39 que no acabava de reflexar el que s'estava veient a la pista.

La consigna a la segona part era apretar més a dalt en defensa i fer arribar més pilotes en atac als seus pivots. I el plantejament va funcionar a la perfecció. L'Ander i l'Aleix van començar a anotar i la defensa va estar senzillament espectacular. 42-41 i temps mort d'Hostafrancs per provar d'aturar l'allau que se'ls hi veia a sobre. Al final del quart 45-45 i la sensació de que el partit començava de nou, però que la dinàmica era favorable a Sacromonte.

Al darrer quart tots dos equips van sortir disposats a donar-ho tot i les alternances al marcador van ser constants: 47-50, 54-53,... però mica en mica els kings anaven imposant els seu joc gràcies sobretot a les aportacions de l'Ander i el Gus. Conscients de la superioritat de Sacromonte a la pintura Hostafrancs va cosir a cops als pivots rivals, sense que l'arbitre assenyalés la majoria de les faltes. Ni tant sols les antiesportives. I al final va passar el que havia de passar. Un dels pivots d'Hostafrancs va llençar per terra a l'Aleix i aquest li va llençar la bola. Tangana, antiesportiva per tots dos pivots, i técnica per protestar a un d'Hostafrancs. L'Aleix va ficar tots dos tirs lliures i va posar el marcador 61-57. Pilota per Sacromonte i una altra falta flagrant sobre l'Ander. Va fallar els dos tirs i ràpidament Hostafrancs va clavar un triple: 61-60. Tot estava per decidir.

Molts nervis a la pista, i més encara a les banquetes. Sacromonte volia controlar el partit i va jugar amb dos bases, el Jac i el Dani. I van fer-ho tant bé que van acabant traient de polleguera al base rival. El paio va llençar per terra al Dani i seguidament va empotar contra la paret a l'Aleix. Resultat: dues antiesportives consecutives que li van suposar la desqüalificació. 65-60 al marcador i 2 minuts pel davant. Els kings no van caure a les provocacions i van saber fer correr el temps gràcies al bàsquet control dels seus bases. Al final victòria 67-62, però un altre partit brut-brut-brut. I van...

Parcials: 19-24 / 11-15 / 15-6 / 22-17