dilluns, 16 d’abril del 2012

Impressionant!

Los Amigos de los Árbitros 66 - Sacormonte Kings 70

El partit venia marcat pel gran número d'absències de Sacromonte: Marçal, Miku, i Andreu lesionats de llarga durada; Dani, Ricky i Marc, amb compromisos professionals; i Diego i Gus, perduts en terres estranyes. Amb només 6 efectius disponibles la cosa pintava força malament.

A l'hora del partit només s'havien presentat 5 kings. A sobre, l'arbitre no va voler esperar a que el Jac s'acabés de colocar-se les turmelleres per iniciar el partit. I per acabar-ho de rematar Los Amigos de los Árbitros no van tenir el detall d'esperar-se o de començar 4 contra 4. En fí, son diferents maneres d'entendre l'esport! Tot i jugar 4 contra 5 (i sense base), els Kings anaven molt mentalitzats a "no perdre de més de 20" (Maljkovikc style). Sobretot per no perdre l'average particular.

De sortida Sacromonte es va posar-se pel davant 4-0. Los Amigos van reaccionar, però el partit ja era de 5 contra 5. I la iniciativa la portava Sacromonte. Amb una gran circulació de pilota i amb un Ustrell molt encertat els kings van anar sempre pel davant al marcador fins al minut 12', quan l'arbitre, que li havia agafat la matrícula a l'Aleix, li va assenyalar la tercera falta (!!!). Aquest fet va condicionar el joc dels kings i va permetre a Los Amigos posar-se pel davant 13-15. I just en aquell moment, com si fos el setè de cavalleria, va aparèixer l'Ander al rescat. La seva incorporació no només va servir per donar descans a l'Aleix, si no que va a tornar a igualar les forces i va permetre al seu equip arribar al final del quart amb un empat a a 21 al marcador.

El segon quart va ser tota una lliçó de bàsquet control a càrrec dels kings. Conscients de la seva inferioritat física envers un rival més jove i amb més banqueta, van jugar atacs llargs, movent molt ràpid la bola dintre-fora, i trobant sempre posicions de tir còmodes pels seus homes interiors. El partit estava on volia Sacromonte i el rival començava a posar-se nerviòs veient que la seva soposada superioritat física no acabava de reflexar-se al marcador: 37-39

A la repressa Los Amigos van provar de treure del partit als kings a base de joc soterrani. Però l'equip tenia clar el seu objectiu i no va caure al parany. De fet els kings guanyaven 49-45 a manca de 1' quan, en una acció absolutament fortuita, l'Andrés va tornar a treure's l'espatlla de lloc i va deixar als kings una altra vegada sense canvis. Tocats per la lesió del seu company, els kings van encaixar un parcial de 0-6 que els deixava 2 per sota al final del quart, però encara dintre del partit: 49-51

El darrer quart va començar amb una cistella de l'Ander, que empatava el partit però que la taula li va donar al rival (com es pot comprovar a la magnífica narració de l'Andreu). Los Amigos van clavar un triple. Inmediatament el Jac va respondre amb un altre: 56-56. PIm-pam. Però el cansament començava a castigar a Sacromonte. El quintet a pista ja no trobava posicions de tirs còmodes, ni tenia prou forces com per atacar el rebot ofensiu. Això permetia els contratacs constants de Los Amigos, fet que desgastava més encara a uns kings, que a més,  s'anaven carregant de faltes provant d'aturar l'allau de joc rival.

A manca de 2' Los amigos es van posar 6 a dalt: 60-66. El partit semblava decidit, però un altre triple del Jac posava als kings només a 3 punts. Semblava increïble, però malgrat tot la victòria era a l'abast. Al darrer minut el Ceti es va veure obligat a fer la cinquena falta per aturar el rellotge i va deixar a Sacromonte amb només quatre homes a pista. Los Amigos van ficar tots dos tirs lliures i es van posar 5 a dalt: 63-68. Al següent atac el Jac va tornar a clavar-se a la línia de 3 i va rebre una falta. Tres tirs i va clavar tots tres: 66-68. Llàstima que amb només quatre defenses el kings ja no van tenir cap opció de robar la bola i van acabar encaixant una darrera cistella que va deixar el marcador final en 68-72.

Va ser un partit impressionant. Impressionant per l'actitud d'uns kings, que van jugar mig partit sense canvis i fins i tot, uns quants minuts amb només 4 homes en pista. La putada va ser la lesió de l'Andrés, no només per la lesió mateixa, si no per que amb ell a pista al darrer quart el partit hauria estat un altre. Una pena! Per sort sembla que la cosa no és gaire greu i que només serà baixa per la propera jornada.

Parcials: 21-21 / 16-18 / 12-12 / 17-19