dimarts, 11 de febrer del 2014

A remolc

Virgen del Coro 60 - Sacromonte Kings 54

El partit contra Virgen del Coro es presentava com una autèntica prova de foc per Sacromonte. S'enfrontaven al millor equip de la lliga i els kings estaven obligats a mostrar la seva millor cara si volien tenir alguna possibiltat de victòria.

Sacromonte van començar el partit molt intensos. Dominaven el joc interior i defensaven amb contundència. En atac, un bon equilibri dintre-fora els permetia anotar amb certa facilitat. Tots els kings sumaven i semblava que tenien controlat el partit. 8-9. Però Virgen del Coro va trencar aquesta igualtat quan va començar a anotar de 3. Aquesta va ser la clau que els va permetre arribar al final del primer quart amb un petit avantatge: 16-12

El segon quart va ser un calc del primer. L'equilibri en atac i la bona defensa  permetien a Sacromonte apropar-se al marcador: 20-22. Però novament l'encert encistellador de Virgen del Coro els permetia marxar 27-20. Temps mort de Sacromonte per canviar de defensa. Però el problema no era pas la defensa sino els 5 tirs lliures fallats! 31-25 a la mitja part i molt per millorar.

A la represa Virgen del Coro van sortir decidits a trencar el partit. I ho van aconseguir. Un parcial de 13-3 posava les coses molt complicades als kings: 44-28. Els homes exteriors de Sacromonte no aconseguien anotar, i això facilitava que el rival pogués centrar-se en la defensa dels seus pivots. 2 triples de Virgen del Coro al final del quart els donava un màxim avantage de 54-35.

Amb 19 punts avall, els Sacromonte Kings van tirar d'orgull per almenys acabar el partit amb un bon sabor de boca. Fent gal.la d'una intensitat que no van tenir en tot el partit els kings van ofegar el joc rival amb una pressió asfixiant. Virgen de Coro tampoc concedia cistelles fàcils i els kings es veien obligats a anar sempre a la línia de tirs lliures. 2 triples del Jac van posar el 60-51 al marcador a falta de 3'. Però Virgen del Coro van tenir sempre controlat el ritme del joc i no van veure mai perillar la victòria. Al final 60-54, encara que l'acta reflecteixi un 60-51 que només va existir al cap del taula.

Sense estadístiques no és senzill fer una bona anàlisi del partit, i molt menys endevinar qui va ser el KMI del partit. Però revisant l'acta trobem una xifra molt significativa: 9 de 26 en tirs lliures. En un partit ajustat, 17 tirs lliures marquen la diferència entre guanyar o perdre. Cal que apuntem millor, nanos!

Proper partit contra Sigaltas, un equip que ens va guanyar al darrer segon el partit de la primera fase. Toca revantxa. Sisla!

Parcials: 16-12 / 15-13 / 23-10 / 6-19