dilluns, 24 de març del 2014

Superant obstacles

The Grillos 39 - Sacromonte Kings 44

Els kings s'enfrontaven al rival que els hi havia endossat la pallisa més gran de la primera ronda. I tenien moltes ganes de revenja. Però també tenien moltes baixes. Així que la cosa no semblava gaire fàcil.

La manca d'encert de Sacromonte de bon començament posava les coses encara més complicades. El parcial de 8-1 en contra de sortida feia que el repte fos encara més gran. I més quan el Vinyes es va torçar el turmell i no va poder continuar en pista. Tot es complicava. Els kings van haver de recórrer a la seva arma secreta: la defensa. I va funcionar. Però en atac la cosa no acabava de rutllar. Tot eren accions individuals, de mérit, però indivivuals. Com la penetració més Matrix mai vista que va convertir a l'Ustrell en el nostre home biònic particular. O com el 2+1 de l'Aleix que va permetre als kings arribar al descans amb un petit desavantatge de 12-8.

Superat el desencert inicial, calia començar a jugar com un equip. I el Jac es va encarregar de fer-ho secundat per un Aleix que, tot i la lesió, no tenia por de barallar-se amb la defensa rival. Parcial de 16-1, 12 d'ells dels cunyats! 13-24 al marcador. Tot semblava rutllar, però l'Andrés es va torçar també el turmell i va haver d'abandonar la pista. Això deixava als kings amb només 1 canvi. I tot un partit per endavant. Grillos aturava el joc de Sacromonte amb faltes. I la manca d'encert dels kings des de la línia de tirs lliures els feia arribar al descans només 8 a dalt: 18-26.

Per sort, a la segona part, l'Andrés va poder reincorporar-se al joc. El partit s'estava posant molt físic i la seva contribució els hi era molt necessària als kings. De fet la seva primera acció va ser una cistella que va obligar a Grillos a obrir la seva defensa. Cosa que van saber aprofitar els pivots de Sacromonte, especialment el Cesc, que amb 3 accions consecutives feia que els kings arrivessin a l final del tercer quart amb un marcador favorable de 27-36. Tot semblava possible!

Amb el partit de cara, Sacromonte havia de jugar amb cap si volia emportar-se la victòria. Una cistella del patriarca igualava el màxim avantatge del partit 38-27. Els kings van saber mantenir aquesta renda fins al minut 9'. Però Grillos no havian dit la seva darrera paraula. Van pressionar a tota la pista, van recuperar pilotes i van apropar-se a un perillós 39-42 al minut 12'. Restaven 2' de temps aturat. Calia jugar amb intel.ligència. La consigna va ser atacs llargs i carregar el rebot ofensiu. I va funcionar! Grillos es va precipitar als seus atacs i els kings van saber anotar els tirs lliures necessaris per assegurar-se una merescuda victòria: 39-44.

El MKI del partit va ser l'home biònic Ustrell, amb 7 punts, 10 rebots, 2 assistències i 5 faltes rebudes. La resta de l'equip, tret del lesionat Andeu, va estar en números positius. Però més que els números cal destacar l'esperit de tot l'equip, que va ser capaç de guanyar un partit que  a priori semblava impossible de guanyar.

La propera jornada ens enfrontem a Tuthankamon. Un equip que ja no es juga res, però que precisament per això sortirà a jugar sense pressió i que de ben segur no ens ho posarà fàcil.

Parcials: 12-8 / 6-18 / 9-10 / 12-8