divendres, 14 de juny del 2013

A l'Olímpic!!!

Sacromonte Kings 59 - Basquet Damm 55

Senyors, ja és oficial: els Sacromonte Kings jugaran a l'Olímpic de Badalona!!! D'acord que no és la final desitjada, però és una final i és l'Olímpic. Els kings jugaran a la mateixa pista on va jugar el Dream Team de Jordan, de Larry Bird, de Magic Johnson, de Charles Barkley, de Scottie Pippen,... i sobretot, del nostre estimadíssim Karl Malone (de la Isla).

Curiosament, un partit on Sacromonte es jugava arribar a la seva primera final, va tenir una de les convocatòries més minses de la temporada. Només 7 kings van fer acta de presència. Però ja amb 7 ja en van tenir prou per treure endavant l'eliminatòria.

Basquet Damm va a sortir a guanyar el partit des del primer minut. La seva línia exterior castigava a la defensa de Sacromonte a base de triples. Però els kings, de la mà del Jac i del Dani, trobaven posicions còmodes de tir i no deixaven marxar al rival al marcador. La igualtat va ser màxima i nomès els 3 tirs lliures fallats als instants finals del quart van impedir als kings acabar el quart amb avantatge: 16-17.

Al segon quart els homes de Sacromonte van començar molt desencertats en atac i van encaixar un parcial de 3-11 que posava el marcador en un preocupant 19-28 . Ràpidament van demanar temps mort i van canviar a defensa 3-2. Basquet Damm no va saber com atacar aquesta defensa i els kings (especialment el Diego) es van fartar de recuperar pilotes. Això els hi va permetre clavar un parcial de 10-5 i arribar a la mitja part només amb 3 punts avall: 33-29. Sacromonte havia solucionat els problemes defensius però calia millorar en atac si volien guanyar aquest partit.

A la represa Basquet Damm van sortir molt forts, conscients del que es jugaven (o potser no, com veurem al final de la crònica) i al minut 8' van tornar a marcar diferències gràcies als seus homes exteriors: 36-42. Però els kings no es van posar nerviosos. Van apretar les dents, van defensar més fort encara i van aconseguir arribar al final del tercer quart amb un mínim avantatge al marcador: 43-42.

Veure's pel davant va ser tota una injecció de moral pels kings, que van sortir disposats a guanyar l'eliminatòria en aquest darrer quart. Un parcial de 11-2 signat pel Jac i el Dani posava el 54-44 al marcador i acabava amb les darreres esperances de Basquet Damm. A partir d'aquí els kings només havien de controlar el partit. Però increiblement, en lloc d'això, van encadenar una serie d'atac precipitats que va permetre a Basquet Damm retallar distàncies.A falta de 40'', i amb 58-53 al marcador, Sacromonte va demanar un temps mort que va emprenyar moltíssim als seus rivals. Es van viure moments de certa tensió, que van quedar en no res quan al final del partit els vam poder explicar que l'eliminatòria es jugava al millor de 3 i que si haguessin guanyat ells haurien forçat un tercer partit. Per això haviem demanat el temps mort. Per assegurar la victòria. Al final es va aclarir el malentés i es va arribar al final del temps reglamentari amb un marcador de 59-55, que classificava als kings per a la final.

Va ser un partit marcat per la manca d'encert de Sacromonte: 33% en tirs de 2 i 50% en tirs lliures. Aquesta baixa efectivitat va ser compensada gràcies als 42 rebots i a les 24 pilotes recuperades que van permetre als kings disposar de moltes més opcions d'atac que no pas el rival. Dani va tornar a ser el MKI del partit amb 5 rebots, 6 assistències i 26 de valoració, seguit molt de prop pel Diego amb 21. Però més important encara que els números va ser l'actitud de tot l'equip. Fins i tot als moments més complicats, quan el partit perillava, mai van abaixar els braços i sempre van lluitar per la victòria.

Ara toca rematar la feina a la final contra Pocos y Cobardes. Sisla!

Parcials: 16-17 / 13-16 / 14-9 / 16-13