dimecres, 2 de maig del 2012

Partidàs!

Sacromonte Kings 64 - Los Labios 63

Sacromonte va demostrar al partit de la primera volta que podia plantar cara a un rival de l'entitat de Labios. Ara havia arribat el moment de demostrar que eren capaços de guanyar. Sobretot per que els kings necessitaven aquesta victòria si volien seguir aspirant a ficar-se als play-off's.

Sacromonte va començar el partit condicionat pel fet de no disposar de bon començament del seu millor home. Això va obligar als kings a canviar el seu estil de joc. Calia multiplicar-se en les ajudes defensives i sobretot calia una circulació ràpida de pilota en atac per provar de trobar bones posicions de tir.

De seguida es va veure que els homes exteriors de Sacromonte agafaven la responsabilitat anotadora. La efectivitat del Jac, el Riki i el Dani castigava a uns Labios, que no trobaven la manera d'aturar-los. I que tampoc trobaven el camí de la cistella rival. 16-8 al minut 12' i temps mort de Labios. Van ajustar la seva defensa exterior i millorar la seva efectivitat en atac. I van signar un parcial de 0-6 que els posava només 2 a baix. Aquí es quan va aparèixer el Gus al rescat amb un parell de cistelles que van permetre als kings arribar en avantatge al final del primer quart: 18-14.

El segon quart va començar amb un Ustrell amb la mà calenta secundat per un Jac que li estava agafat el gust als triples. 25-16, i màxim avantatge pels kings. Sacromonte va ser capaç de mantenir aquestes diferències fins al minut 8' quan, un triple del Dani deixava el marcador 33-25. A partir d'aquest moment Labios va imposar el seu joc. Un altra parcial de 0-6 els va apropar al marcador 33-31. Temps mort de Sacromonte i canvi a defensa 3-2 que va servir per aturar als tiradors de Labios. 35-33 a la mitja part i "mucha tela por cortar".

A la represa Labios es va posar de seguida pel davant: 35-37. Tots dos equips jugaven amb molta intensitat i el joc es feia cada vegada més travat. Les defenses no concedien cistelles fàcils i la precipitació provocava contínues pèrdues de pilota. A meitat de quart el marcador continuava igualat: 41-43, però Labios començava a agafar la iniciativa. Afortunadament en aquell moment, com ja va passar al partit amb Los Amigos de los Árbitros, va aparèixer l'Ander al rescat. Dues cistelles seves i una altra del Riki tornaven a posar pel davant a Sacromonte a falta de 2'. D'aquí al final del quart les defenses es van imposar als atacs i el marcador ja no es va moure: 46-45. I molta emoció. Fins i tot la grada estava plena!

Darrer quart i Labios va sortir a per totes. Amb un triple de sortida ja es van posar pel davant 46-48. Sacromonte va aguantar l'embranzida i al minut 5' el partit tornava a estar empatat a 50. Labios tornava a clavar un parcial de 0-8. La cosa es complicava. Però els kings no estaven disposats a rendir-se. Van sacrificar-se en defensa com mai i en 7' minuts només van concedir 3 punts!!!. I en atac... en atac va ser un recital. Combinant el seu poderós joc interior, amb l'Ander i el Gus, i l'encert exterior, amb un immens Jac, van arribar al darrer minut només 1 punt avall: 61-62.

Pilota per Labios. Fallen. Pilota per Sacromonte . Fallen també. Menys de 30'' per jugar i pilota pels Labios. Calia defensar a mort. Labios va forçar una falta a només 7'' dels final. Sacromonte estava en bonus; dos tirs lliures per Labios. Van fallar el primer i van anotar el segon. Temps mort de Labios. Sacromonte havia de triar: 2 punts i pròrroga o buscar la victòria amb un triple. I van decidir a anar pel partit.

Els kings van sortir a pista amb tota l'artilleria. La consigna era obrir-se, buscar una posició còmode de tir, i donar-li la bola a qui estigués més lliure. I la van executar a la perfecció. Pilota de banda pel Jac, que va veure al Dani tot sol, li va passar la pilota, el Dani es va aixecar i... triple!!!. 64-63. Labios només va tenir temps de donar la bola al seu millor home, que se la va jugar i... va fallar!!! Victòria per Sacromonte i esclat d'alegria a la banqueta dels kings.

Una victòria molt treballada, gràcies a la gran inspiració del Dani i del Jac des de la línia de 3 (8 triples entre tots dos!!!) i  una gran defensa que va saber frenar als homes forts de Labios. Orgullo gitano. Sisla!

Parcials: 18-14 / 17-19 / 11-12 / 18-18