dimarts, 15 de maig del 2012

Sobrats

Sacromonte Kings 65 - Wild Pea 69

Sacromonte arribava a aquest partit amb una doble motivació: d'una banda mantenir la ratxa guanyadora que els hi permetés un creuament més còmode als play-off's i de passada donar un cop de mà als companys de C.B.Tutankamon, rivals directes de Wild Pea. Però no va ser possible.

Els kings van sortir arrollant al rival amb un contundent parcial de 14-0 gràcies sobretot a un Ustrell en mode Matrix ON que ficava tot el que llençava. Aquest avantatge va arribar al seu màxim al minut 13' quan el marcador reflectia un espectacular 20-4. La defensa de Wild Pea feia aigües i els kings aconseguien anotar des de qualsevol posició. Fins i tot el Ceti es va sumar a la festa i va ficar una darrera cistella que deixava el marcador 22-8. Només hi havia un equip a pista i aquest era Sacromonte.

Al segon quart l'Ander va agafar el relleu anotador de l'Ustrell. Gràcies a 4 cistelles consecutives seves els kings van assolir al minut 10' el màxim avantatge del partit 36-18. Amb 18 a baix qualsevol altre equip hauria abaixat els braços o hauria començat a jugar brut, però Wild Pea no. Els pèsols van canviar a una defensa molt pressionant i van aconseguir per primera vegada un parcial favorable de 1-8 que els ficava novament al partit: 36-27 al final de la primera part.

Aquest parcial final havia d'haver estat un senyal d'alarma per Sacromonte, però els kings no ho van saber interpretar. A Wild Pea només els hi va caldre 7' minuts per posar-se pel davant al marcador. Un contundent parcial de 3-15 (4-27 acumulat) gràcies a 3 triples consecutius, posava per primera vegada als pèsols pel davant al marcador 40-45. Increible!

Sacromonte va aconseguir aturar el joc exterior dels pèsols amb una gran defensa 3-2 . Però en aquell moment va començar el recital arbitral. Tot el que els contactes que permetia a la defensa de Wild Pea els pitava a la zona dels kings. Per acabar-ho de rematar el col.legiat li va agafar el número a l'Andrés i li va assenyalar 3 faltes consecutives!!!  I tot i això els kins van signar un parcial de 13-11 que els permetia reduir les distàncies 56-53.

A la represa Sacromonte va aconseguir tornar a posar-se pel davant al marcador 58-56 gràcies a una gran defensa i a les aportacions en atac de l'Ander i l'Ustrell. Els kings tornaven a agafar la iniciativa. Però l'arbitre semblava entestat en que no fos així. La diferència de criteri a l'hora d'assenyalar faltes a una i altra defensa va permetre als pèsols tornar a agafar avantatge al marcador: 65-60. Restaven encara 6' i els kings veien que el rival potser ja no era Wild Pea.

Amb 62-67 i pilota per Sacromonte el Jac va provar de penetrar i va rebre una falta claríssima que l'arbitre es va tornar a empassar. El Jac es va emprenyar, però tot i que en cap moment es va dirigir a l'àrbitre, aquest no va trigar ni mig segon en picar-li una tècnica. Allò va acabar de treure del partit als kings, que més preocupats de l'arbitratge que no pas del joc, ja no van opcions de guanyar un partit que havien tingut molt controlat. Al final 65-69, i felicitacions al col.legiat Téllez. S'ho havia guanyat.

A Sacromonte li va passar una mica com al CSKA a la final de l'Euroleague, es va veure guanyador, es va relaxar, i quan va voler reaccionar ja no va ser capaç de fer-ho. I és que desendollar-se d'un partit és molt fàcil, però tornar-se a endollar és força més complicat. I molt més si tens un arbitre que t'assenyala el doble de faltes que al rival (20-11). Bé, millor no fer-se mala sang i mirar cap en davant, que dimecres tenim partit i debuta el fitxatge estrella d'hivern.
Parcials: 22-8 / 15-18 / 16-30 / 12-13