dijous, 10 de maig del 2012

Picant pedra. Mastegant sorra.

Sacromonte Kings 50 - Tutankamon 40
 Sacromonte es presentava al clàssic contra Tutankamon amb un parell de baixes d'última hora, l'Ander i l'Aleix. Però per Tutankamon la cosa pintava encara pitjor per que només disposava d'un sol canvi. A priori els kings no haurien de tenir gaires problemes per mantenir la bona ratxa de las darreres jornades, però precisament aquests son la mena de partits que sempre se'ls hi acaben complicant als Sacromonte.

Afortunadament pels kings aquesta vegada comptaven amb l'aportació d'un Riki molt motivat (fins i tot s'havia portat el seu públic!). Seus van ser la meitat dels punts de l'equip al primer quart. Però tot i que l'Ustrell també va estar força encertat els Sacromonte no va posar-se pel davant al marcador fins al minut 9'. A partir d'aquí els kings van controlar el ritme de joc, encara que mai van aconseguir obrir grans diferències. Al final del quart es va arribar amb un 14-11 que deixava ben a les clares que tocaria picar pedra.

El segon quart va començar com el primer. Tutankamon estava més ficat al partit i portava la iniciativa del joc. Mentre que a Sacromonte tant sols la parella Jac-Gus aconseguia trobar el camí de la cistella rival. La cosa no acabava de rutllar. De fet, al darrer minut de la primera part es va arribar amb empat a 22 i només uns darrers tirs lliures convertits pel Gus van permetre al kings arribar al final en avantatge: 24-22. I gràcies.

I al tercer quart la cosa encara va empitjorar una mica més. En atac els kings les veien quadrades. No trobaven posicions fàcils de tir i tampoc controlaven el rebot. De fet van estar-se 11' minuts sense anotar. Tutankamon es va posar pel davant 26-30 i va demanar temps mort. I curiosament va ser Sacromonte qui va aprofitar per refer-se anímicament i per provar de canviar la dinàmica del partit. I l'encarregat de fer-ho va ser el Dieguito, que amb un parell de penetracions plenes de força va aconseguir trencar la defensa rival. Els kings tornaven a posar-se pel davant: 32-31.

Però a la banqueta de Sacromonte ningú es refiava de Tutankamon. Els kings van sortir disposats a liquidar el partit quan abans millor. Un parcial de 9-0 els va servir per obrir una escletxa al marcador: 40-31. I el següent parcial de 7-2 va acabar de decidir el partit. Encara va haver temps per una petita revifada Tutankamon, que va replicar amb un parcial de 0-5. Però allò només va ser un miratge. Les mòmies estaven esgotades i el Riki va aprofitar per lluir-se davant del seu públic i de pas rematar la victòria: 50-40

Realment va ser un partit espès. Dels de picar pedra i mastegar sorra. Segurament producte d'una excessiva relaxació en veure la inferioritat numèrica del rival. Fins i tot en certs moments del partit els canvis no van ser gaire encertats, i els kings van posar a pista quintets massa desequilibrats. Per sort, l'equip no va acabar pagant aquest excés de confiança i va saber rematar la feina als moments decisius.

Parcials : 14-11 /  10-11 /  8-9 /  18-9

Per cert, les mòmies ens demanen que els hi donem un cop de mà guanyant els propers partits contra els seus rivals directes. Doncs fem-ho, no?