divendres, 6 de maig del 2011

Fregant la perfecció

Kings 60 – Grillos 54

Els Kings s’enduen la victòria en un partit d’alta tensió (comparable a la d’un Barça-Madrid) en el qual van saber controlar els nervis i fer valer el seu joc dominant la totalitat del matx.

Aquest cop més baixes de les habituals fins i tot. Només 7 homes, i encara sort que una trucada anònima amb veu ronca a la professora d’Anglès del Dani va aconseguir que sobtadament es poses malalta i poguéssim sumar un King més a la convocatòria. És necessari deixar clar quin és el club que paga el jugador i, en partits decisius, s’han d’aparcar els compromisos internacionals.

Els Kings sortien amb individual, i defenses semi-específiques sobre els seus dos homes estrelles, encarades a desgastar-los i a que no enxufessin la quantitat de triples que ens van fer al primer partit. Els Sacros sortien fortissims de la m’ha d’un Dani en estat de gracia (11 punts al primer quart). Veient l’allau de joc que se’ls venia a sobre, els Grillos van començar a utilitzar la seva veterania, i van començar a tallar el joc descaradament a base de queixes de més de 2 minuts mentre el temps seguia corrent, i aconseguien que els Kings no marxessin massa en el marcador. 17-12 al primer quart.

Al segon Grilllos treia l’orgull, la veterania i la seva mentalitat guanyadora, i tensaven la corda a base de queixes continuades i de contraatacs just desprès de causar la confusió. L’Arnau sortia al rescat amb penetracions espectaculars al contraatac, i a la mitja part els Kings guanyaven d’un punt. 31-30

El tercer quart va ser una delícia, els Kings van aconseguir imposar el seu joc, sobre les queixes de Grillos. El rival les veia passar, trailers, contraatacs, tirs exteriors, penetracions. Vendaval de recursos que culminaven amb 3 basquets consecutius de l’Ander, i que consolidaven una nova avantatge de Sacromonte. 45-39 al final del tercer quart.

Els payos sabien que res estava decidit, i van sortir amb una intensitat encara més gran a l’últim quart. Un Andrés multiplicat en defensa robava dues pilotes claus al principi del quart que donaven avantatge de 9 punts als Kings. Grillos, desgastat per la defensa que Sacromonte havia plantejat durant tot el partit, tirava de l’últim recurs que li quedava, la marrulleria. I el seu pivot més fort intentava fer perdre els nervis al Miku, encarant-se amb ell amb els ulls sortits d’òrbita i el cap apunt s’explotar-li. Però Miku-zen responia amb els braços enlaire sense retrocedir ni un centímetre, i amb cara de “jo no tinc cap problema, ja t’apanyaràs”. Els Grillos baixaven els braços i els Kings guanyaven amb autoritat contra un rival, al que mai havien superat en la historia de la lliga, i dos cops guanyadro de la mateixa.

Gran lliçó de basquet i de comportament! Concentració màxima en tot el partit! Control dels nervis, i gran joc ofensiu i defensiu.

No hi ha límits. Els Kings aspiren a tot!